Previous Page  55 / 128 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 55 / 128 Next Page
Page Background

RESTAURANT LE VIN ’X:

Wijn en spijs vinden elkaar bij restaurant le VIN ’x, dat vorig

najaar de deuren opende aan de Verwersstraat. Patronne

en sommelière Marieke Vennix, een échte Bossche, maakt

daar met een jong topteam snel naam. Het ambitieuze

gevoelsmens wil ‘een begrip worden in Den Bosch’. Daar is

restaurant annex wijnbistro le VIN ’x hard mee bezig.

Een begrip

in wording

Restaurant le VIN ’x

RESTAURANT WIJNBISTRO LE VIN ’X

Verwersstraat 18 | 5211 HW ’s-Hertogenbosch

073-303 02 87 |

www.restaurantlevinx.nl

Bossche Zaken

55

‘Meesters in wijn en spijs’.

Zo betitelde de

culinaire recensent van de Telegraaf le VIN ’x

begin juli. Dat compliment konden Marieke

Vennix en haar jonge team, chefkok Stephan

Kaak (ex-De Hoefslag), sous-chef Josh van Bers,

de bekroonde sommelier Ruben Kwakman

(Nederlands kampioen sommelier 2014/2015)

én haar zus Sophie, in hun zak steken. Het

betekende een pluim voor driekwart jaar met

gevoel en passie samenwerken. Restaurant le

VIN ’x is pas sinds oktober open. Toen kwam

het fraaie horecapand aan de Verwersstraat 18

op het pad van Marieke. Die had al wel een

concept in haar hoofd, hoe ze haar eerst

eigen zaak wilde invullen.

‘Ik maak keuzes vanuit mijn hart’, stelt ze.

Na twee weken keihard werken kon le VIN ’x

open. Die naam is een creatieve verbastering

van haar achternaam: ‘Ik vind het leuk als

mensen gaan zeggen ‘We gaan bij Vennix eten.’

Als gastvrouw en sommelière in hart en nieren

wil Marieke dat haar gasten zich thuis voelen

in haar restaurant. Gastvrijheid staat dan ook

hoog in het vaandel. Het warme maar strakke

interieur en de perfecte balans tussen wijn en

spijs doen de rest. In de Verwersstraat voelt le

VIN ’x zich bovendien helemaal op haar plaats.

‘Het is een enorm opkomende straat, waar dit

concept goed in past en waar we nog steeds

aan het groeien zijn.’ De menukaart biedt

volop gelegenheid om de chef uit te dagen,

met menu’s van drie gangen tot avondvullend.

De á la carte kaart verbreedt de keuze met

klassieke gerechten, waarin moderne en

wereldse invloeden zijn verwerkt. De wijnkaart

vult dit aan met een keur aan prachtige wijnen

én een aantrekkelijk geprijsd wijnarrangement.

Restaurant le VIN ’x is op maandag gesloten

en verder dagelijks vanaf 15.00 uur geopend.

Lunchen kan er op woensdag, donderdag

en vrijdag, telkens vanaf 12.00 uur. Boven

is er een aparte ruimte om te lunchen,

borrelen, vergaderen of dineren met

gezelschappen.