
RESTAURANT LE VIN ’X:
Wijn en spijs vinden elkaar bij restaurant le VIN ’x, dat vorig
najaar de deuren opende aan de Verwersstraat. Patronne
en sommelière Marieke Vennix, een échte Bossche, maakt
daar met een jong topteam snel naam. Het ambitieuze
gevoelsmens wil ‘een begrip worden in Den Bosch’. Daar is
restaurant annex wijnbistro le VIN ’x hard mee bezig.
Een begrip
in wording
Restaurant le VIN ’x
RESTAURANT WIJNBISTRO LE VIN ’X
Verwersstraat 18 | 5211 HW ’s-Hertogenbosch
073-303 02 87 |
www.restaurantlevinx.nlBossche Zaken
55
‘Meesters in wijn en spijs’.
Zo betitelde de
culinaire recensent van de Telegraaf le VIN ’x
begin juli. Dat compliment konden Marieke
Vennix en haar jonge team, chefkok Stephan
Kaak (ex-De Hoefslag), sous-chef Josh van Bers,
de bekroonde sommelier Ruben Kwakman
(Nederlands kampioen sommelier 2014/2015)
én haar zus Sophie, in hun zak steken. Het
betekende een pluim voor driekwart jaar met
gevoel en passie samenwerken. Restaurant le
VIN ’x is pas sinds oktober open. Toen kwam
het fraaie horecapand aan de Verwersstraat 18
op het pad van Marieke. Die had al wel een
concept in haar hoofd, hoe ze haar eerst
eigen zaak wilde invullen.
‘Ik maak keuzes vanuit mijn hart’, stelt ze.
Na twee weken keihard werken kon le VIN ’x
open. Die naam is een creatieve verbastering
van haar achternaam: ‘Ik vind het leuk als
mensen gaan zeggen ‘We gaan bij Vennix eten.’
Als gastvrouw en sommelière in hart en nieren
wil Marieke dat haar gasten zich thuis voelen
in haar restaurant. Gastvrijheid staat dan ook
hoog in het vaandel. Het warme maar strakke
interieur en de perfecte balans tussen wijn en
spijs doen de rest. In de Verwersstraat voelt le
VIN ’x zich bovendien helemaal op haar plaats.
‘Het is een enorm opkomende straat, waar dit
concept goed in past en waar we nog steeds
aan het groeien zijn.’ De menukaart biedt
volop gelegenheid om de chef uit te dagen,
met menu’s van drie gangen tot avondvullend.
De á la carte kaart verbreedt de keuze met
klassieke gerechten, waarin moderne en
wereldse invloeden zijn verwerkt. De wijnkaart
vult dit aan met een keur aan prachtige wijnen
én een aantrekkelijk geprijsd wijnarrangement.
Restaurant le VIN ’x is op maandag gesloten
en verder dagelijks vanaf 15.00 uur geopend.
Lunchen kan er op woensdag, donderdag
en vrijdag, telkens vanaf 12.00 uur. Boven
is er een aparte ruimte om te lunchen,
borrelen, vergaderen of dineren met
gezelschappen.