
En toen had hij op zijn dertigste
ineens een eigen restaurant. De in
Den Bosch geboren en getogen Dennis
Middeldorp was in 2008 nét gestart
als chef bij restaurant Gaja, toen het
onder zijn aandacht werd gebracht dat
het restaurant aan de Verwersstraat 58
vrij kwam. Hij besloot, met een stevige
ruggensteun, de stap van chefkok naar
ondernemer te maken. Dat betekende
de start van Sense. Middeldorp wist al
wél wat hij wilde: meerdere kleinere
gerechten serveren, in plaats van
grote hoofdgerechten. Volgens die
succesformule had hij daarvoor ook
al vijf jaar als souschef gewerkt bij
restaurant Sprakeloos in Tilburg.
ZINTUIGEN PRIKKELEN
De naam Sense heeft een dubbele
betekenis. Aan de ene kant slaat die
terug op ‘it makes sense’: het was
logisch dat Middeldorp voor zichzelf
begon. Aan de andere kant is sense
Engels voor zintuig en wil Sense als
restaurant de zintuigen prikkelen.
Daarin slaagt men al vanaf het prille
begin. Gasten hebben de keus uit
menu’s van vier tot zeven gangen, met
kaas als uitbreiding.
48
Bossche Zaken